Cupping

Cupping er fantastisk effektivt til at behandle ømme, stive muskler, i fx nakke, skuldre, ryg, lænd og omkring knæ. Behandlingen kan foretages alene eller kombineres med akupunktur. Behandling med cupping er som udgangspunkt til ikke-gravide.
Bestil tid

Cupping/bindevævsmassage

Cupping er en form for bindevævsmassage, hvor jeg anvender koplignende genstande i behandlingen (deraf navnet).
Behandlingen er effektiv til behandling af smertefulde, stive, ømme muskler og omkring led samt ved behandling af forskellige problematikker, som fx migræne.

Selve behandlingen:
Huden påsmøres en neutral økologisk olie. Herefter placeres cuppen på huden og der skabes undertryk, og cuppen bevæges henover den muskulatur, som trænger til massage.

Cupperne kan også sættes over bestemte områder på kroppen, alt efter formålet med behandlingen. Ofte fornemmes en øget frihed i muskelvævet hurtigt efter behandlingen er påbegyndt. De fleste mærker også en varme i vævet, pga den kraftige blodgennemstrømning.

Cupping kan, ligesom almindelig massage, godt gøre lidt ondt. Suget i cupperne reguleres under behandlingen, hvorved det ubehag du evt. måtte føle også reguleres.

I starten kan cupping give ”sugemærker” i form af blålige eller mørkerøde blodudtrædninger. Mærkerne bliver skabt fordi dit mikroblodsystem er svækket i det stive, stagnerede muskelvæv, og derfor bliver blodbanerne brudt, når sugekoppen føres over huden.

Mærkerne er kosmetiske og forsvinder igen. De kan være berøringsømme de første dage efter behandlingen. Det varer hen imod 6 dage, før kroppen har fjernet mærkerne igen.

Efter nogle behandlinger med cupping er vævet blevet så stærkt, at der ikke længere opstår de samme mærker. Dette er tegn på at kroppen nu har meget lettere ved at bringe blod, ilt og næring til musklerne og fjerne affaldsstoffer fra vævet igen.

Du vil opleve det som muskler, der føles bedre og stærkere, som kan både spænde og afspænde lettere end før forløbet. Det effektive sug, der skabes i cupperne går helt ned i dybden af bindevævet og løsner selv meget gamle og fastsiddende affaldsstoffer.
Når de er løsnet transporteres de sammen med eventuelt ophobet væske, over i de udrensende blodkar og videre til udrensningsorganerne. Bindevævet genvinder da sin mere glatte og elastiske form, og smerterne mindskes.

Ud over den fantastiske effekt cupping har på ømme, stive muskler, har cupping også en udrensende effekt på hud og bindevæv. Med den øgede blodgennemstrømning udrenses bindevævet for de affaldsstoffer og den væske, der har hobet sig op i bindevævet, og ofte er årsag til smerter.

Bindevævet er mest af alt vores hud. Men vi har også bindevæv i vores muskler, led, indre organer og blodkar. Bindevævet overalt fungerer som depotplads for affaldsstoffer og væske, der ikke er udrenset på normal vis. I huden er der særlig meget plads til ikke udrensede affaldsstoffer, væske og fedt. Ophobningerne giver ændringer af hudens udseende og konsistens, figuren og evt. vægten.

Det ses som fx cellulite, buler på ydersiden af lårene og deller på mave, hofter og bagdel. Cupping kan med fordel anvendes sammen med akupunktur, men kan også anvendes alene.

Du kan bestille tid til behandling online, eller ved at kontakte mig telefonisk på mail: mia@jordemoderklinik.dk.

Behandling med cupping er som udgangspunkt til ikke-gravide. I visse situationer kan jeg dog alligevel vurdere, at du som gravid kan have glæde af et par enkelte cupper, som supplement til akupunkturbehandling.

På grund af stor søgning kan du i øjeblikket opleve ventetid på tid til konsultation/behandling.

🍀  Klinikken holder sommerferielukket t.o.m uge 32.

🍀 Du er altid velkommen til at kontakte mig via mail: mia@jordemoderklinik.dk ved akut behov, eller hvis du har et ønske om at blive skrevet på venteliste til afbuds-tider.

🍀  NB! Pga COVID-19 situationen er det pt ikke muligt at booke tid til cupping- eller rebozo-massage.

Kærligst, Mia