Rygestop

Vil du gerne stoppe med at ryge, er akupunktur en naturlig måde, der kan hjælpe dig med at nedsætte trangen til nikotin.
Bestil tid til behandling

Hjælp til rygestop

Akupunktur er en effektiv støtte til dit rygestop. Som bonus giver akupunktur dig ikke en ny afhængighed i stedet for den gamle, som det kan være tilfældet med diverse nikotinpræparater.

Jeg vil gerne hjælpe dig med dit rygestop, men for et godt og holdbart resultat, er det vigtigt, at du udover behandlingerne med  akupunktur, er motiveret og i god psykisk balance.  Desuden skal du være indstillet på, sideløbende med behandlingerne, selv arbejde med at ændre de daglige vaner du har i forbindelse med din rygning.

Akupunktur mod rygetrang er effektivt

Mange rygere der ønsker at stoppe med at ryge, opsøger akupunkturbehandling som støtte til at mindske rygetrangen.

Jeg har opnået rigtig gode resultater med behandling af af tobaksafhængighed og hjælp til rygestop.
Ca. 70 % af dem der bliver behandlet for rygestop hos mig, stopper helt med at ryge.

Selve behandlingen

For at opnå den bedste effekt er det vigtigt, at du ikke har røget i mindst 8 timer forud for behandlingen.

Det er også vigtigt, at du er motiveret for et rygestop, og indstillet på at arbejde med dine vaner omkring rygning i mellem behandlingerne.

I min behandling anvender jeg hovedsageligt øreakupunktur. Ved de første behandlinger, bruger jeg også klassiske kinesiske akupunkturpunkter på kroppen, som er effektive til at nedbringe trangen til nikotin, hjælpe kroppen til at afgifte bedre og – reducere din stress i forbindelse med rygestoppet.

Vi starter behandlingen med en kort samtale, og efterfølgende skal du ligge afslappet med nålene i ca. 40 minutter.

Jeg anbefaler som udgangspunkt at du kommer til 3 behandlinger med 1-2 ugers mellemrum. Derefter kan vi aftale individuelt, om du føler behov for flere behandlinger.
Du kan få tilskud som medlem af Sygeforsikring “danmark”, og i mange tilfælde kan du anvende din sundhedsforsikring (forhør dig hos dit forsikringsselskab).

Det er vigtigt, at du arbejder med vanerne omkring din rygning

Du må ikke forventer, at akupunkturen klarer hele opgaven for dig. Ved siden af behandlingen er det nødvendigt, at du aktivt ændrer nogle vaner i din hverdag.

Mange rygere har typisk ret faste rutiner omkring deres rygning, såsom før- eller morgenkaffen, når de taler i telefon, i bilen, i pauser på arbejdet, sammen med andre rygere osv.

Man kan også få lyst til at ryge hvis man er i dårligt humør eller stressede situationer.  Men godt humør og afstressede situationer/hygge kan også medføre rygetrang.

Det kan være en god idé at starte med, at spørge dig selv, hvornår det egentlig er, at du ryger. Det kan hjælpe dig med at blive bevidst om, hvilke situationer du især skal arbejde med.

 Her får du nogle af mine bedste råd til, at arbejde med disse vaner på en konstruktiv og positiv måde:

  • Beslut dig for en dato for dit rygestop og skriv den ned.
  • Lav en liste over grunde til, at du skal stoppe med at ryge. Tag listen frem, når du fornemmer at trangen til nikotin kommer snigende.
  • Lav på forhånd en strategi for, hvordan du vil aktivere dig selv, når du får lyst til at ryge.
  • Fortæl om dit rygestop det til venner og bekendte. 
  • Smid alle de ting ud, som er relaterede til rygning.
  • Erstat rygningen med noget meningsfyldt, som er godt for din sundhed.

Find selv på flere, som giver mening for dig!

Bliver du alligevel fristet til at ryge, så gør noget aktivt for at fortrænge fristelsen. Du kan evt. bevæge dig rundt, drikke et glas iskoldt vand og tage et par dybe indåndinger.

🍀 Fra 1. januar 2020 er klinikken en del af: Sundhedshuset, Ingemannsvej 61,
4200 Slagelse

🍀 På grund af stor søgning er der i øjeblikket 3-4 mdr.’s ventetid på 1. konsultation/behandling.
Hvis du ønsker hjælp til fertilitet, har du mulighed for at deltage i mit onlineforløb mens du venter. Kontakt mig for at høre mere.

🍀 Du er altid velkommen til at kontakte mig via mail: mia@jordemoderklinik.dk ved akut behov, eller hvis du har et ønske om at blive skrevet på venteliste til afbuds-tider.

🍀  NB! Pga COVID-19 situationen er det pt ikke muligt at booke tid til cupping- eller rebozo-massage.

Kærligst, Mia