Vendingsforsøg af barn i UK

I omegnen af 3-4 % af alle børn, vender med rumpen nedad i bækkenet efter graviditetsuge 33. Det kaldes sædepræsentation eller underkropsstilling (UK). Årsagen til dette er ukendt.
Tidsbestilling

Et alternativ til det vendingsforsøg du tilbydes på hospitalet

Flere videnskabelige undersøgelser har vist, at behandling med moxa hen i mod slutningen af graviditeten, resulterer i at ca. 30 % flere fostre i underkropsstilling (UK) vender sig spontant til en hovedstilling.

Vender din baby i UK i slutningen af graviditeten, vil du som regel blive tilbudt et vendingsforsøg på hospitalet.

Indenfor Traditionel Kinesisk Medicin findes der et alternativ til den udvendige vending, som du tilbydes af lægen på hospitalet.

Dette alternativ kaldes moxa-behandling, og kombineres hos mig med brug af rebozo.

Rebozo er en mexikansk teknik, hvor man ved hjælp af et stort tørklæde vugger dit bækken i blide bevægelser i forskellige stillinger. Dette gøres for at afspænde ligamenter og muskulatur i bækken-regionen, samt hjælpe barnets sæde ud af bækkenet.

Ved et alternativt vendingsforsøg hos mig får du:

  • En behandling der indeholder rebozo og desuden instruktion i brug af moxa + en behandlingsplan som du følger hjemme. –  Derudover får du mine bedste råd til, hvad du selv kan gøre, for at hjælpe din baby til at vende sig.
  • Du har også mulighed for at få en behandling med akupunktur for yderligere at afspænde muskulaturen og – evt stramme ligamenter i bækkenet.

Det kan være en god ide at tage din partner med til konsultationen, hvis det er muligt. Så kan han/hun instrueres i at hjælpe dig med hjemmebehandlingen.

Jeg anbefaler at behandlingen udføres fra graviditetsuge 34+0, og ikke tidligere end 33+0. Jeg har god erfaring med, et positivt resultat, selvom behandlingen først startes senere i graviditeten.

Prisen for et alternativt vendingsforsøg er 550 kr.

Babymassage sæsonstart d. 27/8. Læs mere HER 🙂

Klinikken holder sommerferielukket i ugerne 28-31 (begge uger inkl)